Home » Over mij

Over mij"There is no way to happiness,
happiness is the way!"
  ♥

 

Engelien is mijn naam, en gelijk de naam van mijn bedrijf. Omdat ik alles in huis heb, wat met gebarentaal te maken heeft, heb ik mijn bedrijf naar mijzelf genoemd. Mijn naamgebaar maak je door handalfabet te gebruiken, met de letters 'E' en 'L'. 
Met dit alles is mijn logo zo gevormd.

Ik ben trots op mijn moedertaal, Nederlandse Gebarentaal. Krachtige visuele taal. Dit wil ik graag verspreiden door hele wereld! 
En hoe kan dit beter om te beginnen bij de kleinste mensjes onder ons? Ik heb met mijn (horende) dochter ervaren hoe vroeg zij al in staat is om te communiceren, zo bijzonder! Ik gun alle ouders, baby's en alle andere verzorgers ook om zo vroeg al met elkaar te kunnen communiceren. Hopelijk bereik ik veel ouders en verzorgers om deze mooie taal te verspreiden. 
 
Ik hou heel erg van muziek. Als kind wou ik heel graag op ballet en niets anders. Bij ballet gaat het vooral om muziek, maar ik liet mij niet tegenhouden. Ik leerde te tellen op de maat en ik leerde om synchroon met anderen te dansen. Ritme gevoel is mij altijd bijgebleven, ik vind het nog steeds heerlijk om te dansen. Later ging ik mij steeds meer verdiepen in teksten van muziek en besefte dat voor dove mensen niet vanzelfsprekend is om teksten mee te krijgen. Daar wou ik iets aan doen, zo ben ik begonnen met signdancen. 
 
 Zelf vind ik prettig om informatie in mijn eigen moedertaal binnen te krijgen, dit geldt voor iedereen. De hele dag nieuws of ander belangrijk informatie in een andere taal luisteren / lezen werkt vermoeiend. Daarom ben ik voorstander dat zo veel mogelijk tekst en informatie wordt vertaald naar Nederlandse Gebarentaal. Nog belangrijker, door een doof iemand. Waarom door een doof iemand? Stel je eens voor dat je ingewikkelde belangrijke informatie krijgt van een allochtoon die met zijn/haar accent in het Nederlands vertelt. Je kan het wel volgen maar dat vergt extra concentratie. Dit is hetzelfde voor doven om deze informatie via een horende tolk Nederlandse Gebarentaal te krijgen. Dit is ook de reden waarom ik samenwerk met Totaal Consultancy, ook een ander bedrijf die zich inzet voor vertalen van teksten door een moedertaal gebruiker.